Een telefoongesprek

in de uitzending

kan al jaren

Maar

tijden

veranderen

Nu haal je alles

via je smartphone

in de uitzending

Het bestaat al zo lang,
en veel stations doen het

Luisteraars in de uitzending halen.

Het heet een telefoonvork en bestaat al meer dan 50 jaar. Dankzij een telefoonvork kan een luisteraar in de uitzending gehaald worden.

Het systeem is al heel oud en gaat terug naar de tijd dat er analoge telefoonlijnen waren. Later werden de vorken digitaal om vertragingen (dus echo) te voorkomen en er kwamen zelfs vorken voor digitale telefoonlijnen (ISDN).

Maar de tijd gaat voorruit en tegenwoordig hebben we luisteraars die bellen op je GSM, Facebook of whatsapp. Hoog tijd om een koppeling te maken tussen je smartphone en je mengtafel.

Maar tijden veranderen, inmiddels komt alles via je GSM binnen. Hoog tijd voor een gsm telefoonvork die een koppeling maakt tussen je smartphone en je mengtafel!

Onbetaalbaar?

Nee hoor

Al voor € 79,- kan je het.

gsm telefoonvork

Hoe het werkt

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

 Via de 4 polige 3.5mm koptelefoon aansluiting op je smartphone (die moet je smartphone dus wel hebben) koppelen we je GSM via onze hardware met je mengtafel. Het signaal uit je smartphone is hard genoeg om gelijk je mengtafel in te gaan. Het line signaal uit je mengtafel (cleanfeed) wat terug je GSM in gaat moet worden aangepast naar een signaal waar je smartphone mee overweg kan. Daarnaast moeten de lagen tonen weggefilterd worden om te voorkomen dat het geluid gaat vervormen.

Mocht je het nodig hebben, we hebben een aansluitkabel met een 3.5mm jack plug naar 3 tulp (rca) mannelijke aansluitingen die je voor een klein bedrag kan meebestellen.

CLEAN FEED

Uhhhh, wat?

Goed, dit is het lastigste stukje. Om rondzingen / echo te voorkomen heeft je mengtafel een cleanfeed aansluiting nodig.

Kort gezegd, een cleanfeed is alles behalve zichzelf. Je moet dus voorkomen dat het geluid dat je smartphone ingaat niet het geluid van smartphone bevat.

Sommige mengtafels hebben een cleanfeed uitgang, dat maakt het een stuk simpeler. Een andere mogelijkheid is als je mengtafel een aux potmeter op elk kanaal heeft deze te gebruiken. Je zet dan alle aux potmeters open behalve van het kanaal waar je smartphone is op aangesloten.

Heeft je mengtafel een analoge telefoonvork er in zitten, die niet gebruikt wordt dan is het ook een optie om deze om te bouwen naar een line in / line uitgang. De uitgang is dan gelijk geschikt om het kastje in te gaan. Voor Eela audio mengtafels kunnen wij de aanpassing verzorgen.

gsm telefoonvork

KOPTELEFOON AANSLUITING

Het systeem maakt gebruik van een 3.5mm jack plug, je telefoon moet hier over beschikken.

ALLES OP JE SMARTPHONE

Whatsapp, Messenger of gewoon een telefoongesprek.

Het systeem werkt met alles waar je mee communiceert op je smartphone.

GEEN EXTRA VOEDING

Er is geen externe voeding nodig.

We hebben het systeem zo ontworpen dat er geen voedings-spanning nodig is.

ALLE MENGTAFELS

Welke mengtafel je ook hebt, zolang die beschikt over een clean feed of een aux uitgang werkt het.

Specificaties

2 RCA/tulp ingangen (vrouwelijk)
105 * 59,5 * 35mm (L*B*H)
Robuuste ABS behuizing
2 ophang/montage oren
Niveauregeling

FAQ meest gestelde vragen

Wat is een cleanfeed?

Een clean feed is alles wat de uitzending in gaat behalve zichzelf.

Mijn telefoon heeft geen koptelefoon aansluiting

Dan heb je een probleem en gaat het helaas niet werken. Er is een 3.5mm koptelefoon aansluiting nodig om het werkend te krijgen.

Hoe sluit ik het op de mengpaneel aan?

Dat hangt van je mengtafel af. Als je onze aansluitkabel 3.5mm naar 3 tulp aansluitingen meebesteld dan kan je deze direct inpluggen in je smartphone en het kastje. De uitgangen naar de mengtafel zijn dan tulp (mannelijk), afhankelijk van je mengtafel heb je dan misschien een verloop nodig.

Ik heb een analoge vork in mijn mengtafel

Als je deze niet meer gebruikt dan kan je deze gebruiken, intern is er namelijk al gezorgd voor een clean feed. De vork moet dan wel worden omgebouwd naar line-in / line-uitgangen. Als je dit niet zelf kan contact onze technische dienst.

Kan ik het gebruiken op een locatie uitzending?

Ja dat kan, als je op locatie een opstelling hebt met een mengtafel dan heb je feitelijk hetzelfde als in een studio.