Een telefoongesprek in de uitzending kan al jaren

Maar tijden veranderen

Nu haal je alles via je smartphone in de uitzending

Het bestaat al zo lang
en veel stations doen het
:
luisteraars in de uitzending halen

Het heet een telefoonvork en bestaat al meer dan 50 jaar. Dankzij een telefoonvork kan een luisteraar in de uitzending gehaald worden.

Het systeem is al heel oud en gaat terug naar de tijd dat er analoge telefoonlijnen waren. Later werden de vorken digitaal om vertragingen (dus echo) te voorkomen en er kwamen zelfs vorken voor digitale telefoonlijnen (ISDN).

Maar de tijd gaat voorruit en tegenwoordig hebben we luisteraars die bellen op je GSM, of via Facebook of whatsapp. Hoog tijd om een koppeling te maken tussen je smartphone en je mengtafel.

Onbetaalbaar?
Nee hoor

Al voor € 89,- kan je het

smartphone gsm telefoon vork

Hoe het werkt

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

Cleanfeed

Via de 4 polige 3.5mm koptelefoon aansluiting op je smartphone (die moet je smartphone dus wel hebben) koppelen we je GSM via onze hardware met je mengtafel. Het signaal uit je smartphone is hard genoeg om gelijk je mengtafel in te gaan, daar hoeven we verder niets mee te doen. Het line signaal dat uit je mengtafel (cleanfeed) terug je GSM in gaat moet wel worden aangepast naar een signaal waar je smartphone mee overweg kan. Daarnaast moeten de lagen tonen weggefilterd worden om te voorkomen dat het geluid gaat vervormen.

Mocht je het nodig hebben, we hebben een aansluitkabel met een 3.5mm jack plug naar 3 tulp (rca) mannelijke aansluitingen die je voor een klein bedrag kan meebestellen.

CLEAN FEED
Uhhhh, wat?

Goed, dit is het lastigste stukje. Om rondzingen / echo te voorkomen heeft je mengtafel een cleanfeed aansluiting nodig.

Kort gezegd, een cleanfeed is alles behalve zichzelf. Je moet dus voorkomen dat het geluid dat je smartphone ingaat niet het geluid van smartphone bevat.

Sommige mengtafels hebben een cleanfeed uitgang, dat maakt het een stuk simpeler. Een andere mogelijkheid is als je mengtafel een aux potmeter op elk kanaal heeft deze te gebruiken. Je zet dan alle aux potmeters open behalve van het kanaal waar je smartphone is op aangesloten.

Heeft je mengtafel een analoge telefoonvork er in zitten, die niet gebruikt wordt dan is het ook een optie om deze om te bouwen naar een line in / line uitgang. De uitgang is dan gelijk geschikt om het kastje in te gaan. Voor Eela audio mengtafels kunnen wij de aanpassing verzorgen.

smartphone gsm telefoon vork

KOPTELEFOON AANSLUITING

Het systeem maakt gebruik van een
3.5mm jack plug.
Je telefoon moet hier over beschikken.

ALLES OP JE SMARTPHONE

Whatsapp, Messenger of gewoon een telefoongesprek.

Het systeem werkt met alles waar je mee communiceert op je smartphone.

GEEN EXTRA VOEDING NODIG

Er is geen externe voeding nodig.

We hebben het systeem zo ontworpen dat er geen voedings-spanning nodig is.

ALLE MENGTAFELS

Welke mengtafel je ook hebt, zolang die beschikt over een clean feed of een aux uitgang werkt het.

Specificaties

Niveauregeling
2 ophang/montage oren
RCA/tulp ingang (vrouwelijk)
RCA/tulp uitgang (vrouwelijk)
Robuuste ABS behuizing 105 * 59,5 * 35mm (LBH)

FAQ meest gestelde vragen