Professionele 4 kanaals Riaa pick-up / platenspeler voorversterker

Met de PMT 901 sluit je niet één maar twee platenspelers aan!

riaa versterker

De meeste broadcast studio's gebruiken niet één maar twee platenspelers. Daarom hebben wij niet twee maar vier high end Riaa versterkers in één behuizing gebouwd. Het spaart niet alleen ruimte in de studio maar scheelt ook aanzienlijk in de kosten.

De PMT 901 wordt gebruikt als interface tussen draaitafels en professionele studio apparatuur. De PMT 901 zorgt voor een degelijke versterking van het volume niveaus & aanpassing van de impedanties zodat deze probleemloos op een mengpaneel kan worden aangesloten. Het RIAA correctie filter zorgt er voor dat de frequentie curves van de platen worden aangepast.

Er zijn vier cinch / tulp ingangen en vier speciaal ontworpen high end gebalanceerde XLR uitgangen. De versterking kan indien nodig via de trimpots aan de achterkant eenvoudig worden aangepast.

Gebouwd als een tank, geen concessies aan kwaliteit

Het kwalitatief zo maken als men het 35 jaar geleden deed, en als het kan nog beter. Dat was het streven, en dat is gelukt. Het werd een doordacht project, de beste phono voorversterker met een supergeluid!

riaa versterker
USB

BEHUIZING

Complete metalen behuizing (boven, onder & zijkanten gepoedercoat) voorkomt storingen (o.a. instraling zender) van buiten.

Power

EXTERNE VOEDING

Maximaal beschermen tegen magnetische strooivelden, daarom is er gekozen voor een externe gewikkelde transformator.

(Dus geen veel goedkopere geschakelde voeding)

Power

DUBBEL GESTABILISEERD

Een dubbel gestabiliseerde interne gelijkrichting die ook nog eens drievoudig is ontkoppeld tegen hoog frequente signalen.

Hierdoor is brom en instraling verleden tijd.

CONNECTORS

Gold plated ingangs connectoren en Gold plated oerdegelijke Neutrik XLR voor de uitgang.

Er is zelfs een connector om de ground aansluiting van de platenspeler aan te sluiten.

REGELBARE INPUTS

Niet elk element heeft dezelfde output. Mocht het nodig zijn, dan kan de versterking eenvoudig per kanaal aan de achterkant worden aangepast.

100% DUURZAAMHEID

Dankzij de through-hole-technologie* en de Long life Rubycon condensatoren is 24/7 gebruik geen enkel probleem.

(* dus geen kleine smd die sneller stuk gaan).

RACK MOUNT

Dankzij de montage ogen kan de PMT 901 makkelijk in een 19 inch rack worden gemonteerd (1 U).

RIAA correctie

De afkorting RIAA staat voor Recording Industry Association of America. Het is eigenlijk een aanpassing van een technisch probleem waar men tegenaan liep tijdens het persen van de platen.

Lage tonen hebben diepe groeven nodig, terwijl hoge tonen juist dunne groeven moeten hebben.

Om te voorkomen dat de diepe groeven de dunne groeven  nadelig beïnvloeden is er een toon correctie bedacht die in de opname verwerkt zit. Kort gezegd men verzwakte de lage tonen en versterkten van de hoge tonen.

Deze correctie moet later natuurlijk weer teniet gedaan worden omdat het anders niet zou klinken. En dat doen we in deze voorversterker.

RIAA correctie pick-up

Gebalanceerde uitgangen

In professionele (radio) studio's wordt er altijd met gebalanceerde in / uitgangen gewerkt. Een groot voordeel is dat het brom en storing dat onderweg in de kabels kan worden opgelopen voorkomt. Zeker bij langere kabels is dit een groot pluspunt.

Ook de uitgangs spanning is hoger, namelijk 1,55v i.p.v. 0,775 in consumenten elektronica.

Daarom is er grote zorg besteed aan de vier uitgangs versterkers, deze worden allemaal gekalibreerd en verzegeld in onze technische dienst om 100% kwaliteit te kunnen waarborgen.

Daarnaast hebben we de eindtrap zo ontworpen dat als het signaal ongebalanceerd gemaakt wordt, de spanning automatisch op consumenten niveau komt. Hierdoor hoeft het niveau van de voorversterker niet te worden bij geregeld.

RIAA correctie pick-up

Degelijke voeding

Meestal het punt waar flink op bezuinigd wordt, de voeding & ontkoppeling. Begrijpelijk omdat dit het duurste onderdeel is, maar het maakt en breekt je project. Je wil geen voeding die bromt, oscilleert en gevoelig is voor instraling van de zender.

Ook hier is niet op bezuinigd! Gekozen is voor een externe gewikkelde transformator die een oerdegelijke schroefbaren aansluiting heeft.

Erg duur in vergelijking met de geschakelde voedingen van tegenwoordig. Maar het is oer degelijk, oscilleert niet en omdat hij niet in de behuizing van de voorversterker zit hebben we ook geen last van magnetische strooivelden.

Het is uitgevoerd met through-hole-technologie Long life Rubycon condensatoren die praktisch onverslijtbaar zijn. En dankzij de dubbel gestabiliseerde en drievoudige ontkoppeling zorgt het voor een stabiele spanning.

Behuizing

De versterking van een riaa platenspeler voorversterker is zo groot dat het belangrijk is om is storingen buiten de behuizing te houden. De minste geringste instraling is al genoeg om goed hoorbaar te zijn.

Daarom is er ook op de behuizing niet bezuinigd.

Als frame is er gekozen voor gepoedercoate aluminium zijkanten. De boven en onderkant is gepoedercoat staal.

Het front en achterkant is gemaakt van dibond en door middel van een cnc voorzien van de juiste uitsparingen. Deze is met 4 stuks M5 schroeven aan de zijkanten bevestigd.

Specificaties

  • 4 Neutrik XLR gebalanceerde uitgangen (mannelijk) 600 ohm
  • 4 RCA/tulp ingangen (vrouwelijk)
  • 19 inch formaat + montage oren
  • Robuuste metalen behuizing
  • Ground connector
  • Output ongebalanceerd: 75 – 433mv bij 5mv input
  • Output gebalanceerd: 150 – 866mv bij 5mv input
  • Max output ongebalanceerd: 12 volt
    Max output gebalanceerd: 24 volt