In oktober 2021 is Eela audio in Nederland gestopt. Ik heb de analoge tak en de complete inventaris van Eela audio overgenomen. De digitale tak is aan een ander verkocht.

Alle onderdelen, behuizingen, fronten, rechten van schema's etc van analoge mengtafels is mee gegaan. Hierdoor kunnen we spareparts, behuizingen etc. blijven leveren. Eela audio (S100, S190, S120, S130, SRM-70, SBM-80, SBM-90, S340 & S440).

Ik heb dit niet gedaan om rijk te worden maar om te voorkomen dat de oerdegelijke analoge mengtafels zouden verdwijnen.

Eela audio maakte kwaliteit in alle opzichten waar ze tegenwoordig alleen nog maar van kunnen dromen. Een warm geluid, super stabiel, gebouwd als een tank met top onderdelen. Zelfs na 25 jaar dag en nacht aangestaan te hebben werkt het nog steeds.

Het zal je niet verbazen dat onze eigen producten in de geest van Eela gemaakt zijn.

Eela audio S440

Reparatie & inlays
In onze eigen technische dienst gaan we verder waar Eela stopte. Of het nu gaat om een reparatie van een module of reviseren van een complete mengtafel, u kunt bij mij terecht.

Ook hebben we gereviseerde en nieuwe modules te koop. Om schaarste te voorkomen proberen we altijd bij vervangen van een module om de oude naar ons te retourneren, dit scheelt u in de aankoopprijs (soort statiegeld).

Daarnaast wordt er veel geld investeert in onderdelen te laten maken. Denk aan potmeters, verloopjes en andere benodigdheden.

Geschiedenis
Die gaat terug naar de jaren 80 toen ik als jochie electronica repareerde. Later kreeg ik de kans me werk er van te maken op een grote technische dienst van Sharp en JVC.

In 2014 kocht ik een Eela mengtafel die ik voor mezelf ging opknappen. Ik was gelijk verliefd op de kwaliteit die Eela audio maakte. Sinds die tijd ben ik ze gaan reviseren en repareren. Compleet strippen, en dan vanaf niets weer opbouwen. Alle componenten waarvan bekent is dat ze problemen geven worden vervangen. Ook als ze (nog) niet kapot zijn, je vervangt immers ook niet één achterlicht want dan kan je volgende week de andere doen.

Potmeters worden vervangen indien nodig. Schakelaars worden indien betaalbaar vervangen en de faders worden schoongemaakt en met speciale olie (lees zeer dure) gesmeerd.

Ook printen & plotten we inlays voor knoppen zoals op de S340 & S440, informeer naar de mogelijkheden.

Onderdelen
Een groot aantal onderdelen staan online, zoals potmeters, schakelaars maar ook kapjes voor de draaiknoppen.

Schema's & telefonische ondersteuning
Helaas kunnen wij geen schema's verstrekken. Zoals gezegd heb ik het niet gekocht om rijk te worden maar ook ik moet elke maand de kosten kunnen betalen.

Ondersteuning per telefoon is mogelijk maar word tegen normaal uur tarief berekend.